Skip to main content

Bilmeniz Gerekenler

Anti-Mullerian Hormon (AMH) testi günümüzde kısırlık tedavisi sürecinde önemli bir yer tutuyor. Özellikle tüp bebek tedavisi öncesinde yapılması önerilen bu test, yumurtalık rezervinin ölçülmesi için kullanılıyor. Bu test hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Anti-Mullerian Hormon Testi Nedir?

Anti-Mullerian Hormon Testi, kadınların yumurtalık rezervinin ölçülmesi için yapılan bir kan testidir ve yumurtalıkların içindeki folikül sayısının ölçülmesi ile yapılır. Anti-Mullerian Hormon testi ile ölçülen AMH seviyesi, kadının yumurtalık rezervi hakkında bilgi verir. Bu yüzden, kadının kaç adet kaliteli yumurtası olduğunu tahmin etmek için bu test kullanılır.

Anti-Mullerian Hormon Testi Neden Yapılır?

Anti-Mullerian Hormon Testi, kadınların yumurtalık rezervini belirlemek için yapılır. Anti-mullerian Hormon Testi, özellikle tüp bebek tedavisi öncesinde yapılır çünkü tedavi başarısını etkileyen faktörler arasında yumurtalık rezervi de yer alır. Ayrıca, kadınların doğurganlık planları yaparken de bu anti-mullerian testinin sonuçları önemli bir role sahiptir.

Anti Mullerian Hormone-Testi
Anti Mullerian Hormone-Testi

Anti-Mullerian Hormon Testi Nasıl Yapılır?

Adet döngüsünün herhangi bir gününde yapılabilir. Kan örneği alınarak yapılan Anti-Mullerian Hormon Testi için özel bir hazırlık gerekmez. Anti-Mullerian Hormon Testinin sonucunun doğru olabilmesi için, kan örneği alınmadan önce en az 8 saat aç kalınması önerilir. Bu sonuçlar birkaç gün içinde elde edilebilir.

Anti-Mullerian Hormon Testi Sonuçları Nasıl Yorumlanır?

Anti-Mullerian Hormon Testi sonuçları, kadının yumurtalık rezervinin nasıl olduğunu belirlemek için kullanılır. Normal AMH seviyeleri, kadınların yumurtalık rezervlerinin sağlıklı olduğunu gösterir. Bununla birlikte, AMH seviyesi düşük olan kadınlar, yumurtalık rezervlerinin azalmış olduğunu düşündürür. Çünkü doğurganlık problemleri yaşama riskinin artması anlamına gelir.

AMH Seviyesi Ve Tüp Bebek Tedavisi Başarısı Arasındaki İlişki Nedir?

Anti-Mullerian Hormon (AMH) seviyesi, kadınların yumurtalık rezervlerinin ölçülmesinde kullanılan bir testtir ve tüp bebek tedavisi başarısını tahmin etmek için de önemli bir araçtır. Yumurta sayısı, tüp bebek tedavisi başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Yüksek AMH seviyeleri genellikle daha iyi bir tüp bebek tedavisi sonucu ile ilişkilendirilirken, düşük AMH seviyeleri daha düşük bir başarı oranı ile ilişkilendirilir. Ancak, AMH seviyeleri yalnızca tedavi başarısı üzerindeki etkileri açısından değerlendirilmemelidir. Diğer faktörler de tedavi başarısını etkileyebilir ve her vaka bireysel olarak ele alınmalıdır.

Bunlarla da ilgileniyor olabilirsiniz; Tüp Bebek Tedavisi, Başarı Oranı

Ücretsiz Danışmanlık
💬 Yardım İster misiniz?
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?